radio vrw logo klein 2 mb
a_facebook

ga naar onze
Facebookpagina

b3
Banner2

Welkom op de site van
 radio VRW

van Diepenbeek  tot Landen vanuit
StTruiden op 106.3 mhz en Wellen op 104.9 MHz
In gans Haspengouw te beluisteren of luister on line

Bezoek ook onze
 zustersite
www.radiovrw.be
 

nieuwssite van onze redactie
www.haspengouwnieuws.be

reclame

Wij wensen Croes-Bellen nv veel succes met de reclamecampagne op Radio VRW en bedanken hen voor het in ons gestelde vertrouwen. Radioreclame op Radio VRW? Stuur vandaag nog een email naar info@radiovrw.be en je merkt: radioreclame op Radio VRW werkt!

croes bellen croes bellen logo

RADIO VRW 104.9-106.3  mhz  
Dorpsstraat 25 a  3830 Wellen 
 tel.: 012/74.36.66
Info@radiovrw.be

nieuwssite van onze redactie
www.haspengouwnieuws.be

radio vrw logo heel klein

Wie een DAB/internet radio heeft en ons in de lijst van beschikbare internet radio's niet kan terug vinden, kan ons manueel op zijn radio toevoegen, de link die je dan in je radio moet zetten is:
http://82.94.205.73/stream/vrijeradiowellen.pls?mp=/stream
 

radio vrw medewerkers

onze vrw medewerkers/ presentatoren

nieuwssite van onze redactie
www.haspengouwnieuws.be

luister on line

radiosonline
tunein
p_banner2

LOKALE RADIO V.R.W. 104.9- 106.3 Mhz.

Oktober 80 gingen in Limburg tal van Vrije Radio’san start, waaronder ook Vrije Radio Wellen. De zelfgekozen golflengte was FM 104. De gebroeders Billen en Mike Miller waren de pioniers, vlug kwamen er Tommy van Loon en ook Paul Thoelen en Johnny Put  

Een postbus werd geopend te Kortessem en een dialoog met de luisteraars kwam op gang. Hetgeen als een grap begon, werd dag na dag, week na week, maand na maand, jaar na jaar een historisch feit.

Aanvankelijk werd uitgezonden tenhuize Billen, Zonneveldweg met de antenne geplaatst op een steenworp van het nieuwe kerkhof te Wellen. Nog steeds in de illegaliteit werd uitgekeken naar een nieuw onderkomen, en dank zij het gemeentebestuur kregen wij huisvesting in een ex-klooster, gelegen midden in het centrum van Wellen.

Een heel hoog gebouw, ideaal om een antenne op te plaatsen. In een mum van tijd werd de groep van medewerkers uitgebreid en kreeg VRIJE RADIO WELLEN als eerste√ā vrije radio in Limburg een vergunning en werd legaal van start gegaan op 101.9. Echter niet zo lang want 104.3 zou tenslotte onze nieuwe golflengte worden zodat VRW terug onafscheidelijk werd van die 104 megahertz van in den beginne. Door de sloping van het Ursulinnen-klooster zou er worden verhuisd naar een nieuwe bestemming die zij vonden in de Dorpsstraat 25, een voormalige jongensschool, die door het gemeentebestuur ter beschikking werd gesteld
Een antennemast van 28 meter zorgde ervoor dat uitzendingen de ether in gingen.

Vandaag de dag is Lokale Radio VRW nog steeds aldaar gevestigd en is de VRW nog een van de weinigen die niet werden opgeslorpt door een commerciŽle keten. De doelstelling om lokaal nieuws en informatie uit te zenden is en blijft de prioriteit en dit aangevuld met muziek voor alle leeftijden.
De allernieuwste snufjes op technisch gebied en een grote vriendenkring maken het mogelijk om ook nu nog deze doelstellingen na te streven.
De andere Wellense radio, Radio RAW is inmiddels gefusioneerd met radio VRW, zodoende zijn wij nu 24 op 24 uur in de ether, 7 dagen op 7..

En sinds mei 2004 te beluisteren op 104.9 mhz. in stereo en RDS

En sinds 1 oktober 2018 ook te beluisteren via 106.3 MHZ vanuit st-Truiden

In oktober 2020 bestaan we reeds 40 jaar