Welkom op de site van radio VRW

Banner2
b3

Nieuws

in november komt de VRT filmen bij radio VRW voor een item bij iedereen beroemd na het avondnieuws dat zal uitgezonden worden op 6 dec

RADIO VRW 104.9 mhz  
Dorpsstraat 25 a  3830 Wellen 
 tel.: 012/74.36.66
info@radiovrw.com

LOKALE RADIO V.R.W. 104.9 Mhz.

Oktober 80 gingen in Limburg tal van Vrije Radio’san start, waaronder ook Vrije Radio Wellen. De zelfgekozen golflengte was FM 104. De gebroeders Billen en Mike Miller waren de pioniers, vlug kwamen er Tommy van Loon en ook Paul Thoelen en Johnny Put  

Een postbus werd geopend te Kortessem en een dialoog met de luisteraars kwam op gang. Hetgeen als een grap begon, werd dag na dag, week na week, maand na maand, jaar na jaar een historisch feit.

Aanvankelijk werd uitgezonden tenhuize Billen, Zonneveldweg met de antenne geplaatst op een steenworp van het nieuwe kerkhof te Wellen. Nog steeds in de illegaliteit werd uitgekeken naar een nieuw onderkomen, en dank zij het gemeentebestuur kregen wij huisvesting in een ex-klooster, gelegen midden in het centrum van Wellen.

Een heel hoog gebouw, ideaal om een antenne op te plaatsen. In een mum van tijd werd de groep van medewerkers uitgebreid en kreeg VRIJE RADIO WELLEN als eerste├é vrije radio in Limburg een vergunning en werd legaal van start gegaan op 101.9. Echter niet zo lang want 104.3 zou tenslotte onze nieuwe golflengte worden zodat VRW terug onafscheidelijk werd van die 104 megahertz van in den beginne. Door de sloping van het Ursulinnen-klooster zou er worden verhuisd naar een nieuwe bestemming die zij vonden in de Dorpsstraat 25, een voormalige jongensschool, die door het gemeentebestuur ter beschikking werd gesteld.┬ 
Een antennemast van 28 meter zorgde ervoor dat uitzendingen de ether in gingen.

Vandaag de dag is Lokale Radio VRW nog steeds aldaar gevestigd en is de VRW nog een van de weinigen die niet werden opgeslorpt door een commerci├źle keten. De doelstelling om lokaal nieuws en informatie uit te zenden is en blijft de prioriteit en dit aangevuld met muziek voor alle leeftijden.
De allernieuwste snufjes op technisch gebied en een grote vriendenkring maken het mogelijk om ook nu nog deze doelstellingen na te streven.
De andere Wellense radio, Radio RAW is inmiddels gefusioneerd met radio VRW, zodoende zijn wij nu 24 op 24 uur in de ether, 7 dagen op 7..

En sinds mei 2004 te beluisteren op 104.9 mhz. in stereo en RDS

Sinds oktober 2016 bestaan we reeds 36 jaar

RADIO VRW 104.9 mhz  Dorpsstraat 25 ┬  3830 Wellen  tel.: 012/74.36.66            info@radiovrw.be